BREAKING NEWS
Home » QIPRO » Takim për përfitim ekonomik aspirojnë Qipro – Egjipti

Takim për përfitim ekonomik aspirojnë Qipro – Egjipti

Qipro dhe Egjipti presin që të përfitojnë financiarisht nga bashkëpunimi i tyre për të nxitur zhvillimin ekonomik dhe prosperitetin e të dy popujve, u tha në një deklaratë zyrtare pas takimit të djeshëm të  Presidentit të  Egjiptit Abdel Fatah El Sisi me ministrin qipriot të Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Mjedisit Niko Kugiali në Pallatin Presidencial në Kajro.

Takimi u zhvillua në kuadër të vizitës së ministrit për të nxitur bashkëpunimin trepalësh Qipros – Egjipt – Greqi.

Kugialis, informoi Presidentin Sisi për kontakte në kryeqytetin egjiptian duke dhe transferuar rezultatet e takimeve me homologët e tij.

Në vazhdim  ministri ka analizuar fushat e kompetencës, ku ka bazë për bashkëpunim mes dy vendeve dhe oraret e përcaktuara operacioneve për zbatimin e asaj që është rënë dakord.

Sipas njoftimit, u ra dakord për bashkëpunim në fushat e mëposhtme:

Bujqësi / Blegtori (zhvillimi i serave, kultivimi i ullirit, shkëmbimi i materialit gjenetik)

Akuakultura (peshk zhvillimi i infrastrukturës bujqësore, shkëmbimi i ekspertizës dhe përvojës)

Prodhimit, furnizimit dhe të lehtësojë marketingun e produkteve bujqësore (haloumi dhe akuakulturës)

Rrethinë

Menaxhimi i mbetjeve të ngurta shtëpiake,

promovimin e projekteve të reja të energjisë së ripërtërishme

mbrojtjen e mjedisit detar të Mesdheut nga nxjerrja e hidrokarbureve dhe nënshkrimin e marrëveshjes për Promovimin

Menaxhimin e ujit

Bashkëpunimi në prodhimin e ujit të amballazhuar

përpunimi dhe përdorimi i ujit të ricikluar

Takimi vuri në dukje se Qipro dhe Egjipti presin që të përfitojnë ekonomikisht nga bashkëpunimi për të nxitur zhvillimin ekonomik dhe prosperitetin e të dy popujve.

Marrëdhëniet bilaterale Qipro Egjipt, siç është përmendur në njoftimin e Presidencës egjiptiane, është  mbështetur dhe zhvilluar në mënyrë aktive.

Burimi: CNA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

test