BREAKING NEWS
Home » GREQI » Rritet bileta e transportit

Rritet bileta e transportit

Rritja e biletave në transportin urban fillon që të  hënën dhe çmimi i  një bilete do të jetë  në 1.40 euro nga 1.20 që ishte më parë, ndërsa mbeten të qëndrueshme,biletat me  60 cent.

Përveç çmimit do të rritet dhe kohëzgjatja e vlefshmërisë së biletës, nga 70 minuta për momentin, në një orë e gjysmë.

Kujtojnë se rritja e çmimeve ndodh për shkak të rritjes së TVSH-së.

Karta

 

Të hënën do të ketë rritje të çmimeve për kartat e transportit , duke përfshirë aeroportin dhe kartat me kohëzgjatje gjashtë-mujore dhe vjetore për të gjitha mënyrat përveç aeroportit.

Megjithatë, çmimet mbeten të qëndrueshme  për kartën mujore (30 euro) dhe  biletën e sezonit tremujor (85 euro) që janë për të gjitha mjetet e transportit urban (përveç aeroportit).

Në veçanti, sipas OECD, çmimet e kartave tani janë:

mujore në  49 euro nga  45 euro që ishte  (25 euro nga 23 euro e reduktuar)

tremujore në  142 euro nga  130 euro që ishte(71 euro nga 65 euro reduktuar)

gjashtë muaj në 250 euro nga 230 euro që ishte  (125 euro nga 115 euro reduktuar) dhe

vjetore 490 euro nga 450 euro që ishte  (245 euro nga 230 euro reduktuar).

Për më tepër, kartë gjashtë muaj për të gjitha llojet (me përjashtim të aeroportit) tani kushton 170 euro nga 165 euro që ishte  (85 euro nga 83 euro reduktuar) dhe vjetore 330  euro nga 320 euro që ishte  (165 euro nga 160 euro e reduktuar).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

test