BREAKING NEWS
Home » BOTA » Republika Çeke do të ndryshojë emrin

Republika Çeke do të ndryshojë emrin

Ministri  i Jashtëm i  Republikës Çeke ka deklaruar se ka një emër të shkurtër  që të përdoret  si në gjuhën angleze dhe në gjuhë të tjera për të shënjuar shtetin.

Lubomir Zaoralek ka shprehur besim se do të ketë mbështetjen kolegëve ministra të të dy kaheve të parlamentit për të shtuar emrin e Republikës Çeke në regjistrin e Shteteve të Bashkuara. Emri do të ishte ekuivalent me fjalën çeke Çesko dhe do mund të përdorej në evente sportive për të shfaqur shtetin dhe produktet e tij.

Ndërkohë që italianët, gjermanët dhe sllovakët e kanë konkret shkurtimin e emrit, ndërsa anglofonët nuk kanë akoma një emër referuar Republikës Çeke. Përkthimet e Republikës Çeke do të ishin përdorur në gjuhën angleze, italiane, arabe, ruse e kineze.

Është krijuar edhe një sait për të reklamuar emrin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

test