BREAKING NEWS
Home » OPINION » Përvjetori i sotëm një revolucion i rremë …

Përvjetori i sotëm një revolucion i rremë …

 

Si sot, një vit më parë të gjithë prisnin  Shpresën që do  vinte … shpresën që përfundimisht u bë një makth për të gjithë qytetarët pavarësisht nga ideologjia politike, grupi shoqëror  dhe  “zgjedhës” të SYRIZA.

Një parti komponente,  me ideologji dhe orientime të ndryshme. Përfundimisht SYRIZA na qeverisi si një parti e paaftë.

Greqia ende është vendi ynë dhe ne duam  nuk duam, shumica dërrmuese e atyre që besojnë në të dhe nuk mund të ketë një qeveri që punon me ministri individuale dhe administratë të pavarur nga rajoni dhe grupi shoqëror.

Syriza  gjatë zgjedhjeve ka investuar për nëpunësit civilë me shpalljen krenar të Selanikut dhe shpalli luftën revolucionare kundër qeverive të tjerat. Vendosi, megjithatë, duke harruar premtimet që kishte dhënë tek fermerët, të vetëpunësuarit, pensionistët, për pronarët e shtëpive (të cilët nuk duan të humbasin kurrë të ardhura pa dalje).

 

Një vit … Plot me Drama, Egoizmi, personat që ishin jashtë lojës për të aplikuar teoritë e tyre të  “djeshme ” sot.

 

Një vit.. në  vend  të grisnin memorandume  dhe të vendosnin negociata me  partnerët evropianë, për të sjellë një kompromis të nderuar, kanë bërë lëvizje pa një plan duke  sjellë marrëveshjen më të keqe,  planet më të keqe që çoi vendin dhe shoqërinë në një rrugë pa krye!

Akuzuan ” të vjetërit” (me të cilët unë pajtohem plotësisht se bërë gabime të mëdha në të kaluarën që u rrit borxhi duke krijuar klientelizmin, korrupsionin, përfitime, jo nuk i meritonte  vendi) dhe solli gjoja praktika të reja por  aplikuan  të njëjta praktika – emërimin e të afërmëve dhe  miqve, politikën e mbledhjeve të taksave duke u mbështetur në  një linjë partiake të kaosit dhe fatit …

Brenda një viti, bankat u mbyllën, u rrit borxhi  dhe  deficiti, humbi dinjiteti ( i cili ishte flamuri i tyre) të qytetarëve dhe të vendit në mbarë botën!

Përsëri  u kthye vendi në periudhën 2010 dhe  jemi të ballafaquar përsëri me Grexit, mungesa e likuiditetit dhe e keqja … me daljen nga  Shengen duke ofruar për studentët dhe emigrantët grekë një shans për një  të ardhme më të mirë jashtë vendit.

 

 

Një vit që, sfidoi premtimet, planifikimin dhe zbatimin e Memorandumit të nënshkruar.

 

Një vit  kur ekonomia u rrafshua, ku politika, arsimi, ishin të humbur ..

Një vit  ku kanë përfituar militantët, revolucionarë, minoritetet dhe pasuesit e një partie prej 3% e cila mori votat e të gjithë popullit grek.

Të lumtë Alex! Nga një komision pesë anëtarësh arrite të qeverisësh një vend që nuk e meriton të kalojë këto që po kalon …

Jam optimist, sepse ka ende  qytetarë grekë që besojnë në “tek pylli ” dhe jo “tek pema”.

10933768_765626710196804_2123288983983832832_n

Ζαν-Ντανιέλ Κολομπανί

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

test