BREAKING NEWS
Home » BOTA » “Një ditë në jetën e një refugjati” (VIDEO)

“Një ditë në jetën e një refugjati” (VIDEO)

Një dritare e vogël në një krizë mbarëhumnae. Në Davos ditorja “Një Ditë në Jetën e Një Refugjati” jep mundësinë tek të pranishmit të ndjekin se çdo të thotë të jesh refugjat.

Simulimi zgjat një orë dhe në të marrin pjesë refugjatë dhe anëtarë të OJQ-ve, që kanë rolin e ushtarëve dhe të drejtorëve të qendrave të mikpritjes.

Sipas OKB-së, numri i njerëzve që janë larguar nga atdheu botërisht ka arritur 59.5 milionë në 2015-n.

Ballkani: Pikë kalimi për refugjatët

Pas Shkupit, qeveritë e Kroacisë dhe Sllovenisë njoftuan se nuk do të lejojnë kalimin e refugjatëve që deklarojnë si destinacion Europën perëndimore.

Rreziku i rrethimit së qindra mijëra njerëzve para kufijve të mbyllur mbetet. Austria deklaroi uljen drastike të numrit të refugjatëve që do të presë.

Për një paralajmërim për Europën bëri fjalë ministri i Jashtëm Austriak Sebastian Kurtc nga Davos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

test