BREAKING NEWS
Home » SHENDETI » Martohuni me vajza të zgjuara! Ja cilat janë përfitimet

Martohuni me vajza të zgjuara! Ja cilat janë përfitimet

Si të jetosh sa më gjatë dhe të shmangësh sëmundjet e rënda të moshës së tretë? Në rastin e meshkujve, ekspertët rekomandojnë martesën me një grua të zgjuar.

“Një gjë që nuk u thuhet kurrë djemve që duan të jetojnë gjatë është të martohen me një vajzë inteligjente”, thotë Lawrence Whalley, profesor i shëndetit mendor në Universitetin e Mjekësisë dhe Shkencave të Jetës, në Skoci.

Një seri studimesh kanë treguar se stimulimi intelektual që mban trurin aktiv, ndihmon në mbajtjen larg të sëmundjeve si demenca.

Të tjerë faktorë që mund të ndihmojnë në parandalimin e kësaj sëmundjeje janë fëmijëria e qetë dhe pa trauma si dhe ndikimi pozitiv i figurave prindërore.

Ndikim negativ mund të kenë humbjet në familje, nëse me to përballemi në moshë të vogël. “Studimet kanë treguar se vdekja e nënës para moshës 5 vjeç është një faktor rreziku për shfaqjen e demencës në moshë të avancuar”, thotë eksperti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

test