BREAKING NEWS
Home » OPINION » ” Jam thellësisht i shqetësuar për refugjatët e bllokuar në Athinë”
ÁÈÇÍÁ-åêäÞëùóç ãéá ôçí õðïãñáöÞ ôçò óýìâáóçò ìåôáîý ÁÈÇÍÁ-åêäÞëùóç ãéá ôçí õðïãñáöÞ ôçò óýìâáóçò ìåôáîý Sumec Group Corporation & Attica Finance ÁÅÐÅÕ ðñáãìáôïðïéÞèçêå óôï Äçìáñ÷éáêü ÌÝãáñï ôçò ÁèÞíáò.(EUROKINISSI-ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ) ðñáãìáôïðïéÞèçêå óôï Äçìáñ÷éáêü ÌÝãáñï ôçò ÁèÞíáò.(EUROKINISSI-ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)

” Jam thellësisht i shqetësuar për refugjatët e bllokuar në Athinë”

Jam thellësisht i shqetësuar  me refugjatëve që kthehen në Athinë nga Idhomeni,- tha kryebashkiaku i Athinës Jorgos Kaminis në  Mega Tv. Siç tha ai, nuk mund të absorbohet nga infrastruktura ekzistuese dhe të mos kthehemi  në situata si atë në Pedhion Areos. Ai pranoi se një pjesë e madhe e refugjatëve janë të bllokuar tani në Athinë dhe kjo – siç theksoj – nuk duhet asnjëherë të lejohet të ndodhë. Ne duhet të punojmë me Frontex, duke theksuar se duhet të mbahen të mbrojtur kufijtë tanë dhe të vendosen në punë  pikat e nxehta në ishujt tanë, tha kryetari i Bashkisë së Athinës. Ai shtoi se duhet të largohen menjëherë ata që nuk mund të kenë një leje qëndrimi në vend.

Lidhur me çështjen e djegies, Kaminis tha se hapësira është e kontrolluar në Athinë, dhe  siç  shpjegoj është  e vështirë. Ndërsa në lidhje me vendet që kërkohen tha se: “Unë nuk kam asnjë problem,” theksoi  “për të punuar ose me komunat apo individë të tjerë në fjalë.” “Unë kam bërë një bast”, tha kryetari i komunës së Athinës “, dhe unë do të bëj atë.”

“Korrupsioni është si uji,” tha Kaminis duke kërkuar ndihmën e shtetit dhe transparencës, në mënyrë për të lehtësuar procedurat për çështje të ndryshme që kanë  “mbërthyer” Bashkinë duke  krijuar probleme serioze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

test