BREAKING NEWS
Home » GREQI » Ishullin Lesvos do të vizitojë Papa Françesku dhe Patriarku Bartolomeu

Ishullin Lesvos do të vizitojë Papa Françesku dhe Patriarku Bartolomeu

Në një gjest simbolik, Papa Françesku, Patriarku Ekumenik Bartolomeu, Kryepeshkopi i Athinës Hieronymus, dhe presidenti i Greqisë Prokopis Pavlopulos do të do të shkojnë më 15 prill në ishullin Lesvos të Greqisë .

Primatët ortodoksë, katolikë dhe të kishës greke do të vizitojnë qendrën e strehimit të refugjatëve në ishull dhe do të kenë takime me emigrantët dhe njerëzit që janë përgjegjës për funksionimin e njësisë.

Sipas njoftimit të sotëm të Sinodit të Shenjtë “, Fortlumturia e Tij ka përcjellë dëshirën e Papa Françeskut për të vizituar Greqinë. Qëllimi i vizitës së tij, siç është theksuar është kontributi i Papës për të rritur ndërgjegjësimin e komunitetit global për ndërprerjen e menjëhershme të luftimeve në rajonin e gjerë të Mesdheut dhe në Lindjen e Mesme që ndikojnë fuqishëm në komunitetet e krishtera, por edhe shfaqjen e një problemi të shkaktuar nga refugjatët të dëshpëruar që kërkojnë një të ardhme më të mirë në kontinentin evropian. ”

Sinodi i Shenjtë i Kishës Greke pranoi propozimin për të vizituar Papa Françeskut një ishull në Egje, pasi ajo është një vizitë jo-protokoll  por një vizitë e qartë humanitare dhe simbolike.

Për këtë vizitë, Sinodi i Shenjtë vendosi të propozojë për të shkuar në ishullin Lesvos, një nga ishujt që ka përjetuar tragjedinë e problemit të refugjatëve. Këtë herë kur Greqia përkundër problemeve të mëdha, mban mbi supe barrën e flukseve të refugjatëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

test