BREAKING NEWS
Home » OPINION

OPINION

Siria, shumë aktorë, shumë pengesa

Nga Matthias von Hein Dihet, është shumë e vështirë të ndërmjetësosh armëpushimin mes dy palëve armiqësore. Lufta në Siri nuk është një luftë mes dy palësh, por mes shumë aktorëve, jashtë si brenda saj: Rreth 100 grupe opozitare dhe rebelësh dhanë miratimin e tyre për armëpushimin. Ulja e armëve ishte një marrëveshje më 22 shkurt mes SHBA dhe Rusisë si drejtues ...

Read More »

Çfarë po e pengon ekonominë!

Nga Hamid Rashid dhe Joseph E. Stiglitz Rreth 44 milionë njerëz janë të papunë në vendet e zhvilluara, rreth 12 milionë më shumë se viti 2007, ndërsa inflacioni ka arritur nivelin  më të ulët që nga kriza. Më shqetësues është fakti, që norma e rritjes së vendeve të përparuara është bërë më e paqëndrueshme. Kjo është e çuditshme, sepse si ...

Read More »

Përvjetori i sotëm një revolucion i rremë …

  Si sot, një vit më parë të gjithë prisnin  Shpresën që do  vinte … shpresën që përfundimisht u bë një makth për të gjithë qytetarët pavarësisht nga ideologjia politike, grupi shoqëror  dhe  “zgjedhës” të SYRIZA. Një parti komponente,  me ideologji dhe orientime të ndryshme. Përfundimisht SYRIZA na qeverisi si një parti e paaftë. Greqia ende është vendi ynë dhe ...

Read More »

” Jam thellësisht i shqetësuar për refugjatët e bllokuar në Athinë”

Jam thellësisht i shqetësuar  me refugjatëve që kthehen në Athinë nga Idhomeni,- tha kryebashkiaku i Athinës Jorgos Kaminis në  Mega Tv. Siç tha ai, nuk mund të absorbohet nga infrastruktura ekzistuese dhe të mos kthehemi  në situata si atë në Pedhion Areos. Ai pranoi se një pjesë e madhe e refugjatëve janë të bllokuar tani në Athinë dhe kjo – ...

Read More »

“Parashikime të mbiçmuara mbi rritjen globale”

  Ekonomia globale po rritet më me ngadalë se parashikimet e Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe institucionet e tjera, thotë Nils Smedegaard Andersen,  CEO i AP Moeller-Maersk. Sipas Bloomberg, kompania, e cila zotëron linjën më të madhe të anijeve në botë, është  lider në tregtinë botërore, pasi menaxhon rreth 15% të gjithë mallrave të konsumit që transportohen  nga deti. “Ne besojmë ...

Read More »

Terrorizmi: Feja një pretekst, përfitimet, objektivat dhe efektet

Si është  i lidhur  terrorizmi me fenë? Si financohet organizata terroriste? Cilat janë përfitimet për terroristët dhe me cilat kritere janë zgjedhur objektivat e tyre? Cilat janë pasojat e sulmeve terroriste? Zhan-Daniel Kolombani. Këshilltari i posaçëm në  trajtimin e çështjeve të  krimeve si  dhe Këshilltar Special për çështjet e emigracionit  Në 30 vitet e fundit termi “terrorizëm (terrorizmi)» tingëllon shumë shpesh, në mënyrë ...

Read More »

Fundi i hegjemonisë gjermane

Inovative janë pozicionet e Daniel Gros për BE-në, Drejtor i Qendrës së Studimeve Politike e cila është me bazë në Bruksel. Në mënyrë të veçantë, në fillim të artikullit të tij të titulluar “Fundi i hegjemonisë gjermane” të publikuar në faqen e internetit www.project-syndicate.org, ai argumenton se: “Askush nuk mund të vëzhgojë ekuilibrin e brendshëm të Bashkimit Evropian i cili ...

Read More »

Jeronimos: Model për emigrimin dhe për ta zgjidhur atë, shembull Thraki

    Në mbështetje nga kisha, të emigrantëve që vijnë në Greqi ka folur nga Komotinia, menjëherë pas meshës Kryepeshkopi Jeronimos në Katedralen e Shenjtë e Lajmërimit. “Së pari ne kemi menduar se kjo është diçka e vogël, që Kisha jonë me gjithë fuqinë e saj, në cdo anë të  Greqisë mbështet këta njerëz, që kanë  vështirësi të tilla të ...

Read More »

Greqi pa iluzione

Si më e kushtueshme, qeveri me  riorganizim të vogël në historinë e Greqisë, ka shfaqur John Varoufakis zgjedhjet e 20 shtatorit , në një artikull të ri në www.project-syndicate.org, nën titullin “Greqia pa iluzione”. “Me pak përjashtime, të njëjtët ministra janë kthyer në pozitat e njëjta, si pjesë e një qeverie të mbështetur nga të njëjta palë të  çuditshme partish”, ...

Read More »

“Credit Siusse”, 7 vjet krize goditën rëndë klasën e mesme greke

  Një analizë e hollësishme e “Credit Suisse”, kompanisë shumëkombëshe të shërbimeve financiare me bazë në Zvicër, ka treguar me të dhëna faktike sesi brenda 7 viteve të fundit, klasa e mesme greke ka pësuar një goditje të rëndë si pasojë e krizës në vend. Edhe pse kjo shtresë, sipas raportit të “Credit Suisse” ka qënë shtylla kryesore ekonomike e vendit, ...

Read More »

test