BREAKING NEWS
Home » GREQI » Gjoba për mijëra makina të pasiguruara në Greqi
PHASMA / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΑ Μ.Μ.Μ.

Gjoba për mijëra makina të pasiguruara në Greqi

Gjoba për rreth 700,000 pronarët e automjeteve të pasiguruara janë  gati për tu dërguar në Ministrinë e Financave greke. Në letrën që ata do të marrin në e-mail ose në kutti postare,  të automjeteve që nuk janë të siguruar, pronarët  do të ketë afat  ​​të paktën pesëmbëdhjetë ditë për të përfunduar procedurën e sigurimit duke paguar ndryshe për automjetin e tyre dhe gjobë të veçantë shumën prej 250 euro.

Për ata që injorojnë letrën – informative, çështja do t’i kalojë policisë greke. Kjo do të thotë se ata do të ballafaqohen me një sërë pasoja administrative, duke përfshirë:

  • Hiqja e targave, licencën e autorizimit dhe drejtimit për gjashtë muaj.
  • Hiqja e lejës së drejtimit dhe targave për dy-tre vjet në rast aksidenti.
  • Gjobë Cash për Fondin Suplementar, nga një akt i Autoritetit të Policisë, 1,000 euro për autobusë dhe F.D.CH., 500 euro për makinat e pasagjerëve dhe 250 euro për mjetet e vogla lëvizëse si motorçikleta.
  • Burgosja nga 2 muaj deri në 1 vit dhe me gjobë deri në 3.000 euro në rast të përfshirjes në aksident.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

test