BREAKING NEWS
Home » LAJME NGA VENDI » Shqipëria në hartën e vendeve që mund të përballen me katastrofa natyrore

Shqipëria në hartën e vendeve që mund të përballen me katastrofa natyrore

Natyra mund të godasë në çdo moment dhe shpesh pasojat janë të tmerrshme, duke lënë pas shkatërrim dhe dëshpërim.

Një raport i Organizatës së Kombeve të Bashkuara për Mjedisin dhe Sigurinë Njerëzore, përmend 173 vendet me përqindje rreziku dhe shanset që mund të goditet nga stuhitë, përmbytjet, thatësira dhe tërmetet. Kjo hartë tregon mundësinë e fatkeqësive natyre në botë gjatë këtij viti

Greenland konsiderohet të ketë rrezikun më të ulët, ndërsa Kili përballet me kërcënimin më të lartë. Vendet e Evropës, përfshirë këtu edhe Shqipëria përfshihen tek harta me rrezikshmëri të ulët.

Vendet e Afrikës dhe Japonia që pësoi një cunam të tmerrshëm në vitin 2011, përfshihen tek kategoria e rrezikshmërisë së lartë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

test