BREAKING NEWS
Home » EKONOMI » Propozimet nga huadhënësit për Greqinë : Reduktim të pensioneve kombëtare në 180 euro!
ʯ魞 󽳪帧 �ʵ⥱�骯�ﵫ߯�꯭﬩Ʝ Я면骞򠨊ՓωЩ ꡩ �ʵ⥱�骯�ﵫ߯�魹�޲ Я면骞򠨊Փʏɐ) ��𱯥䱟ᠴﵠ𱹨�񣯽, kݮ研󟰱ᠳ�ݣᱯ ̡ﵬ �Աߴ砲0 Ϫ�߯�15. m�߬孯 �󽳪帧򬠧 ᭡ꥶ᫡鯰󧠴�ᰥ澭 ꡨ򠪡頧 𱯾觳破粠굢屭紩Ʝ 𯫩�򠳴ﭠꯩ�骼 �ᮊ(EUROKINISSI/ӔŋɏӠ̉Ӊ́ө

Propozimet nga huadhënësit për Greqinë : Reduktim të pensioneve kombëtare në 180 euro!

Propozimi -bombë e cila parashikon uljen e pragut pa taksa deri në 50% dhe do të zbatohet për të gjithë tatimpaguesit të paraqitur në tryezën e negociatave të kuartetit.

Sipas këtij propozimi, duhet të shfuqizohet kredit tatimore deri në 2.100 euro ofrohen sot për punonjësit dhe pensionistët dhe të çojë në prag të tërthortë pa taksa për 9,500 euro dhe të zëvendësohet me një prag të vetme pa taksa, por që do të jetë më e ulët dhe do të shkojë në nivelet ndërmjet 5000-8000 euro.

Përfaqësuesit e kreditorëve tashmë kishte vënë qëllim disa kohë më parë për të ulur pragun pa taksa në anën greke në përgjigje të një rritje në normat në nivele shumë të larta që parshtori qeveria greke. Thuhet se, megjithatë, se pala greke  është  rezervuar,  për të studiuar propozimin dhe për të negociuar në ditët e ardhshme me institucionet huadhënëse.

Propozimet e qeverisë

Futjen e  peshoreve  të reja tatimore për punonjësit, pensionistët dhe profesionistët të cilët kanë të ardhura  tatimore më shumë se 30.000 euro.

Miratim të qirave  reja  me shkallë tatimi nga euro të parë për ata që mbledhin qiratë.

Krijimi i pragun pa taksa për të ardhurat  9,500 euro për fermerët.

Ndryshimet në  taksë të të ardhurave me  më shumë se 30.000 euro

Pension shtetror ……. 180 euro

Huadhënësit shkuan  në një tjetër propozim  për  pensionin kombëtar duke  kërkuar në thelb të arrihet të meret një shumë prej … 180 euro në muaj. Fillimisht ata kërkuan një ulje të pensionit kombëtar me të paktën  60 euro  në muaj, nga 384 euro dmth 320 nëse pragu mbetet 15 vjet.

Përndryshe ata propozuan që të rritet në 20 vjet për të qenë në gjendje dikush për të marrë këtë pension popullor . Në të vërtetë ata e lidhën  pensionet  dhe moshës me kufi  të moshës dmth për të marrë atë që vetëm ata që kanë përfunduar 67 vjeç.

Sipas informatave nga institucionet janë  vendosur dy kushte:

Kriteret e të ardhurave (p.sh. për të zvogëluar pensionin) dhe

Kriteret e sigurimit, duke pasur parasysh se  do tu jepet pension   vetëm për ata që të paktën kanë  20 vjet të sigurimit. Dmth të rritet me 5 vjet  sigurimi minimal për pension kombëtar.

Në të njëjtën kohë kërkojnë pensioni për  15 vjet  të jetë  180 euro në muaj dhe për të rritur vitet e punës  dhe të sigurimit në 20.

Ndërkohë, përfaqësuesit e huadhënësve kanë hapur çështjen  ENFIA, e  kërkuar për të përshtatur automatikisht faktorët e llogaritjes për të shmangur humbjen e të ardhurave, pas rregullimit të vlerave objektive.

Kjo është, edhe në qoftë se ka pasur një ulje të çmimeve, rezultati përfundimtar do të jetë I njëjtë, se shteti duhet të ketë të vjela  2.65 miliardëeuro. Dhe kjo, sipas “ TheToc”, do të thotë se taksat për metër katror do të rriten dhe duket se kjo është  mbështetur nga qeveria në zëvendësimin e ENFIA  me një takstë të re të tipit FPAP për të paguar  dhe shpërndarë një pjesë të madhe të pronarëve me vlerë më të vogël të pronës .

Sipas “TheToc”, në zonat më të lira të Agia Paraskevi, një reduktim i grupit të çmimeve nga 1400 deri 1200 euro. Por ENFIA nuk ka ndryshuar. Në zonat më të shtrenjta të Agios Dimitrios, një reduktim në brezin e çmimit në 250 euro (nga 1500 deri në 1250 euro), por ende nuk tregon ndryshim në tatim taksë. E njëjta gjë vlen edhe për zonat e Shën Anargyroi, në shumë zona  të qytetit të Athinës, Egaleo, në zonat e Alimos, në Marusi, në Argyroupoli ( edhe në zona më të shtrenjta, ku një reduktim i grupit të çmimeve në 350 euro, tatimi përsëri  nuk ndryshon), në Eleniko, në Kaisariani, në zonat më të lira të Kifisia dhe Nea Eritrea, në Nea Filadefeia në Pefki dhe në dhjetra vende të tjera.

Për të ndryshuar tatimi duhet të ndryshohet dhe grupi I çmimeve, por kjo nuk ndodh  gjithmonë . Në fakt, nuk ndodh në asnjë nga zonat e lartpërmendura. Natyrisht, ka zona që ndodhin ulje të  ENFIA bazuar në llogaritjen aktuale. Shembuj tipikë janë në Cholargos, Haidari, Petroupoli ,  Palaio Faliro,Kallithea etj ..

Ministria e Financave njoftoi se do të ndryshojë llogaritjen e tatimit në pronë për të marrë parasysh  vlerën e përgjithshme të çdo prone dhe jo sipërfaqen e secilës pronë veç e veç  sic llogaritet aktualisht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

test