BREAKING NEWS
Home » AUTO-MOTO » Projektuesi francez Bush, kthen në treg Citroen-in “bretkocë” (Fotografi)

Projektuesi francez Bush, kthen në treg Citroen-in “bretkocë” (Fotografi)

Oreksi për tifozët e shumtë të Citroen DS i është hapur projektuesit francez Jean Louis Bush. Një model që bëri histori disa dekada më parë dhe u bë i njohur në Greqi  e mbiquajtur “bretkocë” për shkak të formës së saj karakteristike. Francezi ka projektuar një DS moderne, duke u frymëzuar jo vetëm nga “bretkocë”, por edhe  Citroen SM dhe CX. Kështu u formua  emocionuesja «DS Revival Concept», e cila do të ishte një “turp” , nëse  do të ishte vetëm në letra…

Emri DS mbetet ende shumë e popullarizuar në mesin e miqve të makinave, nga kompania franceze për të përdorur  modelet e reja luksoze.

Bush duke punuar për më shumë se 25 vjet si një projektues makinash, krijimi i tij i fundit paguan haraç të … ‘bretkocës’ të vitit 1955.

Modeli Citroen ka pasur shumë risi, të tilla si një formë aerodinamik dhe futuristic, pezullimin hidropnevmatik, të cilat filtrarizan dridhjet e mahnitshme dhe lejojnë makinën për të lëvizur normalisht dhe vetëm me tre rrota!

4-1

3-1

6

1-2

2-1

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

test