BREAKING NEWS
Home » AUTO-MOTO » Makina e Vitit në Japoni

Makina e Vitit në Japoni

Makina e vitit (2015-2016), është në Japoni dhe është Mazda MX-5. Roadster në historinë 26 vjet pas vitit të suksesit. Ka fituar titullin më të rëndësishëm  dhe është dhënë stinIaponia dy herë.

Shumë popullor dy-vendëshe, makinë e zbuluar ka para-montuar motor, rear-ëheel drive dhe një kornizë të fuqishme për të shkaktuar për ngarje agresive. Për më shumë, MX-5 është mishërim i makinave sportive të përballueshme.

Në versionin më të fundit (gjenerata e 4) blerësit potencial mund të zgjedhin në mes të dy grupeve mekanike. Të dyja janë katër cilindra me versionin standard të 1500 ml për të ofruar 130 kuaj-fuqi dhe tinpio dinamikën e 2.000 ml 160. Në brezin e katërt të MX-5 pesha është reduktuar nga 100 £ dhe qendra e gravitetit ka lëvizur edhe më e ulët.

Pas suksesit të Roadster të ri të kompanisë, Mazda ka arritur të fitojë titullin e lakmuar e Makinës së Vitit në Japoni për herë të 3 në katër vitet e fundit. 2012-2013 Fituesi ishte Mazda CX-5, viti i Mazda 2 e kaluar dhe këtë vit MX-5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

test