BREAKING NEWS
Home » BOTA » Çmimi global i naftës do të vazhdojë të shitet në nivele të ulëta

Çmimi global i naftës do të vazhdojë të shitet në nivele të ulëta

Duket se çmimi global i naftës edhe për një kohë të gjatë, do të vazhdojë të qëndrojë në nivelet më të ulëta historike, tha Christoph Frei, sekretar i përgjithshëm i Këshillit Botëror të Energjisë. Frei thotë se çmimi i naftës nuk pritet të shkojë aty ku ka qenë 18 muaj më parë.

“Ajo ç’ka ne po shohim aktualisht në treg është e vërtetë për naftën, por edhe për gazin natyror. Me këtë çmim ne kemi super furnizim por në këtë situatë nuk shohim rritje të çmimit, së paku në terma afat-shkurtër” tha ai.

Çmimi i naftës sipas Këshillit Botëror të Energjisë mund të variojë mes 40-60 dollarë për fuçi, përgjatë të gjithë vitit 2016. Sipas raportit, liderët botërore për energjinë janë më shumë të shqetësuar për efektet e ngadalësimit të ekonomisë globale sesa për çmimin e naftës.

Në të saktësohet, se industria energjisë ende po përjeton një periudhë transformimi dhe inovacionet në këtë treg janë të domosdoshme në të gjitha aspektet, në teknologji dhe në tregje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

test