BREAKING NEWS
Home » SHENDETI

SHENDETI

Shkenca gjen zgjidhje për rënien e flokëve

Shkencëtarët japonezë kanë gjetur kurën për alopecinë (njerëzit pa flokë). Ata kanë arritur të krijojnë në laborator lëkurën e kokës me gjëndrat e djersës dhe të flokëve. Kjo lëkurë mund të djersitë dhe aty të rriten flokët. Ky eksperiment është provuar tek minjtë dhe është rezultuar me sukses. Rezultatet treguan se lëkura e transplantuar lidhej mirë me nervat dhe fibrat ...

Read More »

Çfarë duhet të dini kur blini ujë me shishe plastike

Të gjithë duhet ta dini që një shishe plastike uji mund të përdoret maksimumi dy herë pas hapjes së saj. Megjithatë, ka dhe shumë detaje të tjera që duhet t’i dini kur blini ujë me shishe plastike. Në fund të shishes, tregohet se çfarë lloj plastike është përdorur për t’u krijuar shishja. Ky informacion është shumë i rëndësishëm, pasi që ...

Read More »

Martohuni me vajza të zgjuara! Ja cilat janë përfitimet

Si të jetosh sa më gjatë dhe të shmangësh sëmundjet e rënda të moshës së tretë? Në rastin e meshkujve, ekspertët rekomandojnë martesën me një grua të zgjuar. “Një gjë që nuk u thuhet kurrë djemve që duan të jetojnë gjatë është të martohen me një vajzë inteligjente”, thotë Lawrence Whalley, profesor i shëndetit mendor në Universitetin e Mjekësisë dhe ...

Read More »

Konfirmohet lidhja e vaksinës me autizmin

FDA, Agjencia amerikane për ushqim dhe ilaçe e ka pranuar në një dokument së vaksina ka efekte anësore të dëmshme. Krahas shkaktimit të sëmundjeve tjera, ajo shkakton edhe autizmin. Vaksina “Tripedia” nuk është më e disponueshme në treg, dhe se serumi i saj është një shenjë se përse është hequr nga tregu.“Tripedia” ishte menduar të merrej në pesë doza për ...

Read More »

Pija që zhduk migrenën

Migrena është një sëmundje neurologjike që lidhet me dhimbjet e kokës. Ajo është menduar si rezultat i aktivitetit jonormal të trurit, por shkaku i saktë i problemit nuk është zbuluar ende. Këtu janë disa nga shkaqet për këtë gjendje: – Ndryshimet hormonale: menopauza ose dhimbje koke e menstruacioneve – Shkaqe emocionale: stresi, tensioni, depresioni – Shkaqe dietike: pijet me kafeine, ...

Read More »

Alarm ka dhënë Organizata Botërore e Shëndetësisë për diabetin

Diabeti po bën një  “marshim të  pamëshirshëm”. Këtë alarm ka dhënë Organizata Botërore e Shëndetësisë për diabetin. Nga të dhënat rezulton, se 1 në 11 njerëz preken nga diabeti. Gjithashtu shifrat për të prekurit me këtë sëmundje janë katërfishuar, nga 108 milionë në vitin 1980 në 422 milionë në vitin 2014. Sipas raportit të OBSH-së nga nivelet e larta të ...

Read More »

Si lidhet zhvillimi ekonomik me kancerin

Sipas një studimi të fundit, zhvillimi ekonomik është diçka e mirë, por jo kur është fjala për zhvillimin e kancerit kolateral. Kështu siç zhvillohet një vend, lloji i këtij kanceri rritet së bashku me të. Studimi u bazua në nivelin e zhvillimit ekonomik të një vendi, ku vuri në dukje një ndryshim 10 fish në rastet e marra në të ...

Read More »

Lyerja e flokëve dhe pasojat për shëndetin

Procesin e lyerjes së flokëve  e kanë kaluar pothuajse të gjitha femrat. Produktet që përdoren për të realizuar këtë proces ndikojnë direkt në shëndetin jo vetëm të lëkurës sonë por edhe në trurit. Në njëzet vitet e fundit kryhen studime të ndryshme kërkimore se si ndikojnë ngjyrat e flokëve në trupin e njeriut. Gjatë kësaj periudhe është provuar se disa ...

Read More »

Nëse është fëmija juaj autik,përgjigjja është tek sytë e tij

Autizmi mund të jetë shpesh i vështirë për t’u diagnostikuar. Por dy grupe të veçanta studiuesish kanë zhvilluar një teknikë të shpejtë dhe më të lirë me anë të së cilës mund të diagnostikohet një fëmijë autik. Procedura ka të bëjë me vëzhgimin e kujdesshëm të lëvizjes së syve të fëmijës nëpërmjet një kamere dhe një programi kompjuterik. Kjo mënyrë ...

Read More »

Me këtë recetë sekrete do të arrini të flini mirë

Pagjumësia është problem i shumë njerëzve madje, rastet më ekstreme nuk arrijnë të mbyllin sy gjatë gjithë natës. Pasojat e pagjumësisë reflektohen edhe në përditshmëri. Nervoziteti është një nga pasojat e pashmangshme që mund të rëndohet nëse shqetësimet me gjumin vazhdojnë për një kohë të gjatë. Receta e mëposhtme ndihmon në rregullimin e gjumit të çekuilibruar dhe eviton përdorimin e ...

Read More »

test