BREAKING NEWS
Home » REPORTAZH SPECIAL

REPORTAZH SPECIAL

Der Standard shkruan: “Shqipëria, historia e tmerrshme e një vendi të mrekullueshëm”

E përditshmja austriake “Der Standard” shkruan për Shqipërinë. Në reportazhin e titulluar “Shqipëria, historia e tmerrshme e një vendi të mrekullueshëm”, autori Erik Frei rrëfen mbresat nga udhëtimi në jug të vendit tonë, duke vënë theksin te bukuritë natyrore dhe pasuritë historike të këtyre viseve. Artikulli i plotë: Deri në rënien e komunizmit, Shqipëria ishte vendi më i izoluar i ...

Read More »

“Një ditë në jetën e një refugjati” (VIDEO)

Një dritare e vogël në një krizë mbarëhumnae. Në Davos ditorja “Një Ditë në Jetën e Një Refugjati” jep mundësinë tek të pranishmit të ndjekin se çdo të thotë të jesh refugjat. Simulimi zgjat një orë dhe në të marrin pjesë refugjatë dhe anëtarë të OJQ-ve, që kanë rolin e ushtarëve dhe të drejtorëve të qendrave të mikpritjes. Sipas OKB-së, ...

Read More »

Instituti Amerikan i Stratfor: I vështirë viti 2016 për Greqinë

  Me një vit të vështirë pritet të ballafaqohet Greqia   në vitin 2016,  vlerëson Instituti Amerikan i studimeve gjeopolitike Stratfor, i cili, vlerëson se rreziku i një «Grexit» ka rënë në mënyrë të konsiderueshme, ndërsa nuk e përjashton rrëzimin e qeverisë dhe trazirat civile brenda vendit. Në raportin e tij vjetor për vitin e ri, në lidhje me  Greqinë, Stratfor ...

Read More »

Pa ilaçe dhe para spitali Evangelizmos

Në limitet e funksionit të tyre nëse nuk i kanë tejkaluar dhe ato ndodhen spitalet në të gjithë Greqinë për shkak të financimit të ulët dhe të mungesës së stafit. Në spitalin Evangelizmo, spitali më i madh i Greqisë, shoqata e punonjësve deklaron se në qoftë se nuk bëhet diçka menjëherë pas festave spitali do të mbetet pa ilaçe. “Me ...

Read More »

iTimes: Historia e një emigranti përmes një udhëtimi jetë a vdekje

Çfarë ndodh nëse dimri  ngadalë vjen dhe ndjen praninë e tij. Kjo nuk parandalon të gjithë ata që dëshirojnë të bëjnë ëndrrën e tyre realitet. Të provojnë ndër të tjera  udhëtimin për në Evropë, duke kërkuar një jetë më të mirë larg nga varfëria apo lufta, por rreziku gjendet në “varrin me  ujë” të Mesdheut. Wshtë një nga të shumtët ...

Read More »

test