BREAKING NEWS
Home » KRYESORET

KRYESORET

Të dielën rikthehet ora verore

Siç është kthyer tashmë në rregull, të dielën e fundit të marsit ndryshon ora. Këtë të diel, që i bie më 27 mars, në orën dy të mëngjesit akrepat shtyhen për një orë, pra në orën tre, transmeton “Koha.net”. Për këtë arsye, ata të cilët punojnë të hënën do të detyrohen të flenë një orë më pak. Të dielën, më ...

Read More »

Këtë vit Pashka më e ftohtë në vitet e fundit

Ringjallje të stuhive reshjeve të borës dhe të ftohtë duket se do të vij Pashka këtë vit sipas shkencëtarëve që studiojnë të dhënat dhe që bëjnë të ditur se do të jetë Pashka me e ftohtë ndër vite. Pavarësisht nga fakti se këtë vit Pashka vjen më ngadalë  dhe përkon me ditën e parë të muajit maj, moti do të ...

Read More »

Gjoba për mijëra makina të pasiguruara në Greqi

Gjoba për rreth 700,000 pronarët e automjeteve të pasiguruara janë  gati për tu dërguar në Ministrinë e Financave greke. Në letrën që ata do të marrin në e-mail ose në kutti postare,  të automjeteve që nuk janë të siguruar, pronarët  do të ketë afat  ​​të paktën pesëmbëdhjetë ditë për të përfunduar procedurën e sigurimit duke paguar ndryshe për automjetin e ...

Read More »

“Llogari bankare për ndihmë dhe lehtësim të refugjatëve”

“Llogari për lehtësim të refugjatëve” ka krijuar  Banka Kombëtare  e Greqisë me vendim të Zëvendësministrit të Financave Tryphon Alexiadis. Në veçanti,  u vendos që  Banka e Greqisë (Head Office) në një  llogari  të quajtur ‘Llogaria për lehtësim të refugjatëve’,  me nr e llogarisë (234). Në këtë llogari do të depozitohet shuma për ndihmë të refugjatëve nga çdo person fizik ose ...

Read More »

Protesta në Athinë kundër pranisë së NATO-s në Egje

Kanë protestuar kundër pranisë së NATO-s në Egje, në qendër të Athinës  lëvizje të ndryshme dhe organizata të së majtës. Në protestën ku përfshiheshin rreth 500 protestues ka filluar nga Propylaea, duke u zhvendosur më pas në sheshin kryesor para Parlamentit, në  Sintagma dhe duke u drejtuar më pas në ambasadën amerikane.

Read More »

Programi i ri i OAED për të papunët 18-24 vjet

  Në praktik ka filluar ditën e martë (16/2), programi i ri të “trajnimit dhe çertifikimit  të mundësive  të të rinjve të papunë, të moshës 18-24 vjeç , në ndërmarrjet private dhe në sektorët e teknologjisë së lartë të ekonomisë greke”. Sipas një njoftimi nga Ministria e Punës, buxheti i programit të  përgjithshëm  është 39.75 milionë euro,  synon punësim të ...

Read More »

Shpërblime konsumatorëve të energjisë elektrike , paguan në kohë

Me kthimin e dyfishit të  shumës do të shpërblehen debitorët e energjisë elektrike në Greqi, shumë e cila do të kthehet nëpërmjet të ardhurave vjetore  në zonat ku banojnë. Në veçanti, programi përfshin  konsumatorët me familje dhe  të cilët kanë paguar të gjitha faturat e vitit  2015 deri në datën e skadimit, pavarësisht nga metoda e pagesës. Llogaritë mund të ...

Read More »

Greva e re në porte, 16 dhe 17 shkurt

  Greva  të reja me rastin e shitjes së aksioneve të  APP-së në Cosco, lajmërojnë  punonjësit e porteve të Greqisë. Siç bëri të ditur Federata e Portet punëtorëve grekë (OMYLE) të martën 16 dhe të mërkurën, më 17 shkurt, do të zhvillohet grevë 48-orëshe në mbarë vendin, me përqendrime në Pire dhe Selanik. Të mërkurën, 17 shkurt, punonjësit e porteve do të ...

Read More »

Deri më 30 prill afati i biletave të vjetra

Deri më 30 prill 2016 kanë afat  biletat e vjetra, të transportit urban të Athinës, me vlerë 1.20 euro, e cila është në posedim të publikut që udhëtojnë, ndërsa kartat vjetore dhe ato 6 mujore do të vazhdojnë të ketë afat deri në mbarim të skadimit . Kartat mujore dhe vjetore si dhe  për kuponat përkatëse mujore të trajtuara, prerja ...

Read More »

Rritet bileta e transportit

Rritja e biletave në transportin urban fillon që të  hënën dhe çmimi i  një bilete do të jetë  në 1.40 euro nga 1.20 që ishte më parë, ndërsa mbeten të qëndrueshme,biletat me  60 cent. Përveç çmimit do të rritet dhe kohëzgjatja e vlefshmërisë së biletës, nga 70 minuta për momentin, në një orë e gjysmë. Kujtojnë se rritja e çmimeve ...

Read More »

test