BREAKING NEWS
Home » INTERVISTAT

INTERVISTAT

Intervistë me Sek. e Përgjithshëm të Ministrisë së Punës së Serbisë, për emigracionin

Në një kohë kur Greqia është fjalë për fjalë  e mbytur  nga refugjatët ,flukset e emigrimit, për shkak të ngurrimit të qeverisë greke dhe qeverive europiane, ndërsa një nga një vendet e të ashtuquajturit “itinerarin ballkanik”  kanë ngritur gardhe, duke bllokuar  mijëra njerëz. Një vend prej  tyre,  është dhe Serbia e cila filloi dje në mesnatë për të zbatuar të ...

Read More »

Gazetari rus Roman Kosarev në iTimes – Për sulmin që pësoi në Siri

Dy gazetarë rusë, korrespondentë të Russia Today, u plagosën kur një predhë goditi makinën e tyre, afër kufijve të Sirisë me Turqinë, kur situata në Siri po përshkallëzohet me pjesëmarrjen e forcave të shumta që luftojnë kundër Kalifatit Islamik dhe të organizatave terroriste ndërkombëtare që operojnë në këtë zonë. Roman Kosarev, korrespondent për çështje lufte të rrjetit rus RT, foli ...

Read More »

Intervistë e z. Zhan-Daniel Kolombani tek i-Times – ISIS: Rreziku dhe pasojat

Pas ngjarjeve të 13-të Nëntorit në Paris, ditë në të cilën u trondit e gjithë bota, rreziku i Shtetit Islamik duket se po trroket në derën tonë. Z. Zhan-Daniel Kolombani, këshilltar i posaçëm në trajtimin e krimit të organizuar dhe këshilltar special për çështjet e emigracionit, foli për Jorgo Fokiano nga iTimes dhe për Jani Muco nga TheDiplomat, duke shpjeguar ...

Read More »

Peter Spiegel në iTIMES: “Rreziku i daljes së Greqisë nga Eurozona nuk është larguar akoma”

Ndërsa qeveria greke jep betejën e parë me huadhënësit, pas zgjedhjeve, në mënyrë për të mbyllur listën e parakushteve dhe për t’u dhënë kësti i parave shumë të nevojshme, iTIMES foli me gazetarin e njohur Peter Spiegel. Në një intervistë për gazetarin Jorgo Fokiano, shefi i Financial Times në Bruksel Spiegel, i cili monitoron nga afër të gjitha çështjet sapo ...

Read More »

Hugo Dixon në iTIMES: «Pas kolotumbës, ne shohim një tjetër Cipras”

Gazetari i njohur në New York Times dhe Reuters, Hugo Dixon, ka dhënë një intervistë për iTIMES marrë nga gazetari George Fokiano, ku ka komentuar mbi ngjarjet kaustike, lëvizjet politike.  Pa u ndrojtur gazetari britanik, ka folur me kritika të ashpra për qeverinë greke dhe opozitën, e cila, siç tha, ka pjesën më të madhe të fajit për gjendjen në ...

Read More »

J.Romanias në iTIMES : « Pensioni është pension, nuk është një dhuratë”!

Prezantimi i çështjes shumë të përfolur nga Komiteti i Njerëzve të Ditur, propozon ndryshime radikale dhe shkurtimin e pensioneve duke hedhur themele të reja në sistemin e sigurimeve shoqërore të vendit. Sekretari i përgjithshëm i ish-Sigurimit Social, Jorgos Romanias, foli në iTIMES dhe hodhi  “dritë” në të gjitha aspektet e propozuara dhe ndryshimet që do vijnë në çështjen e sigurimit. ...

Read More »

A.Gjeorgjiadhis në iTIMES: «Kandidatura ime ka simbolikë -Nuk kam ardhur nga “oxhaqet” politike”

Arsyeja përse vendosi të kandidojë për kryetar të partisë, Demokracia e Re, shpjegojë Adonis Gjeorgjiadhis, gjatë një interviste të dhënë  për iTIMES. Gjatë intervistës ish-ministri dhe kandidati për udhëheqjen e partisë, Demkracia e Re, bëri të ditur arsyet përse duhet t’a votojnë për kryesinë e partisë , votuesit e Demokracisë së Re. Në të njëjtën kohë ai përmendi nevojën për të ruajtur ...

Read More »

Micotaqis në iTIMES: « Demokracia e Re duhet të ribëhet edhe një herë tërheqëse për qytetarët”

Vizioni për një “ të re”, Demokraci e Re e përshkroi Kyriakos Micotakis duke folur në iTIMES.Ish-ministri ka sqaruar arsyet e hedhjes së kandidaturës për udhëheqjen e partisë, dhe paraqiti gjithashtu planet e tij kundër qeverisë dhe Aleksis Cipras, nëse votuesit zgjedhin Demokracinë e Re si alternativë. Vazhdon intervista: -Përse duhet t’ju zgjedhin ju si kryetar, mbështetësit e Demokracisë së ...

Read More »

Intervistë e Presidentit “ Mjekët pa Kufijë” N. Kanakis në iTIMES: « Ka nevojë urgjentisht për politika efektive për emigracionin”

Presidenti i organizatës “ Mjekët e pa Kufijë” Nikitas Kanakis në një intervistë në itimes.gr ka folur për shtrirjen e çështjes së refugjatëve dhe të emigrimit si në Greqi dhe në Evropë. Ai akuzoi për neglizhencën e Ministrinë së Mbrojtjes lidhur me gjetjen e shumë mungesave në kampe dhe në hosting ku priten refugjatët dhe pranoi se akumulimi i tyre ...

Read More »

test