BREAKING NEWS
Home » EKONOMI

EKONOMI

“Shqipëria e rrezikuar nga kriza e borxheve”

Sipas një raporti mbi borxhet, Shqipëria, është një ndër vendet që renditet në listën e 108 shteteve të rrezikuara nga kriza e borxheve. Në këto vende, mes të cilave është dhe Serbia me Kroacinë, gjendja nuk ka përmirësim dhe tendenca e borxheve është në rritje. Ekspertët gjermanë të zhvillimit tërheqin vëmendjen për zhvillime të reja të rrezikshme lidhur me krizën ...

Read More »

5 euro edhe në formë metalike (Foto)

Gjermania do të hedhë në qarkullim  monedhën 5 euro, në formë metalike. Gjatë prezantimit të kësaj monedhe, ministria gjermane e Financave ka thënë se është tërësisht e re dhe do të ketë një kombinim i komponentëve metalike dhe plastike, transmeton “lajmi.net”. ‘Deutsche Bundesbank’, tha se monedha do të jetë e vlefshme për të bërë të gjitha pagesat në Gjermani. Sipas ...

Read More »

“Panama Papers”, si punuan gazetarët për zbulimin e jashtëzakonshëm

Një vit përgatitje, punë në fshehtësi të madhe, shumë paqetësi. Problemi kryesor në fillim konsistonte para së gjithash në përpunimin e sasisë gjigande të të dhënave. Publikimi i “Panama Papers” pritet të jetë interesant. Për redaktorët e Süddeutsche Zeitung duhet të ketë qenë dita e fatit për profesionin e tyre, kur atyre iu dërguan të dhënat për bizneset me të ...

Read More »

Hapet taxisnet për kthimin e taksave në Greqi – Udhëzime të hollësishme

U hap ditën e martë portal i Taxisnet për dorëzimin elektronik të kthimit të taksave. Taxisnet është vlerësuar për të pranuar këtë vit rreth 6 milionë euro, kthimet tatimore nga shumë familje. Ashtu si dy vitet e fundit shumë prej kodeve të taksave të të ardhurave dhe të mbajtjes të të ardhurave do të plotësohet nga Sekretariati i Përgjithshëm i ...

Read More »

Çmimi global i naftës do të vazhdojë të shitet në nivele të ulëta

Duket se çmimi global i naftës edhe për një kohë të gjatë, do të vazhdojë të qëndrojë në nivelet më të ulëta historike, tha Christoph Frei, sekretar i përgjithshëm i Këshillit Botëror të Energjisë. Frei thotë se çmimi i naftës nuk pritet të shkojë aty ku ka qenë 18 muaj më parë. “Ajo ç’ka ne po shohim aktualisht në treg ...

Read More »

Ndryshimet që vijnë nga kontrollet e kapitalit në Greqi- Udhëzime të hollësishme

Në relaksim të ri të kontrolleve të kapitalit pritet të avancojë qeveria greke. Vendimi i Ministrit të Financave, Euklidi Tsakalotos do të publikohet  në ditët e ardhshme pas dritës së  gjelbër të ndezur nga Banka Qendrore Evropiane për t’u “çlodhur” kufizimet e kapitalit në transaksione të veçanta, por jo në tërheqje. Relaksim i fundit i kontrolleve të kapitalit u mbajt ...

Read More »

Banka e SHqipërisë: Vendi nuk rrezikohet nga deflacioni

Banka e Shqipërisë garanton se ekonomia nuk është në situatë deflacioniste dhe as rrezikohet prej saj. Në një deklaratë për media, Banka e Shqipërisë bën me dije se ka analizuar me seriozitet fenomenin e rënies së inflacionit gjatë dy muajve të parë të vitit 2016. Sipas BSH-se, konkluzionet paraprake të këtyre analizave sugjerojnë se rënia e inflacionit ka ardhur nga ...

Read More »

Shkurtime në pensione kërkojnë huadhënësit nga Greqia

Vazhdojnë me “gërshërë” të egra shkurtimin e pensioneve suplementare huadhënësit të cilët refuzojnë dhe rritje në  kontributet e punëdhënësit. Në të njëjtën kohë, kërkojnë  nga qeveria greke që pensionet e reja të jenë më të ulëta, ndërsa nuk janë dakort me  zbritje të kontibuteve të  fermerëve të  vetëpunësuar. Sipas burimeve qeveritare, kuartet e institucioneve huadhënëse  kërkuan nga  ministri i Punës ...

Read More »

FMN në Tiranë, takime me ministrin e Financave Ahmetaj

Përfaqësues të Fondit Monetar Ndërkombëtar ndodhen në Tiranë, për të diskutuar për zhvillimet ekonomike në vend, por edhe në ndërhyrjet që mund të realizohen në paketën fiskale për vitin 2017, pas lëvrimit të këstit të 5-të dhe të 6-të. Mësohet se takimin e parë, misioni i FMN-së e ka bërë me Ministrin e Financave, Arben Ahmetaj. Ndërkohë, pritet të takohet ...

Read More »

test