BREAKING NEWS
Home » GREQI » “Llogari bankare për ndihmë dhe lehtësim të refugjatëve”

“Llogari bankare për ndihmë dhe lehtësim të refugjatëve”

“Llogari për lehtësim të refugjatëve” ka krijuar  Banka Kombëtare  e Greqisë me vendim të Zëvendësministrit të Financave Tryphon Alexiadis.

Në veçanti,  u vendos që  Banka e Greqisë (Head Office) në një  llogari  të quajtur ‘Llogaria për lehtësim të refugjatëve’,  me nr e llogarisë (234).

Në këtë llogari do të depozitohet shuma për ndihmë të refugjatëve nga çdo person fizik ose juridik, dhe transferim i çdo sasie të depozituar në bankat e tjera.

Lëvizja dhe çdo proces dhe detaje në llogari, do të përcaktohet me vendim të mëvonshëm.

Vendimi është publikuar sot në Gazetën Zyrtare (fletë numrin 520 Issue B), në të njëjtën Gazetën e cila përfshin vendimin për përcaktimin e vlerave maksimale në pika të caktuara të shitjes, për shkak të situatës emergjente në refugjatëve / emigrantëve.

Artikuj të nevojshëm sipas tarifave  të vendosura:

 

1) Ujë në shishe paketim, 500 ml, 50 cent

2) Ujë në shishe  750 ml, 60 cent minuta

3) Ujë në shishe e 1500 ml, 1 euro

4) Tost me djathë ose sanduiç  me djathë, e pjekur ose papjekur  1.25 euro

5) Tosti me djathë dhe sanduiçe me djathë dhe feta gjeldeti, e pjekur ose papjekur  1.45 euro

6) çaj të nxehtë 1.00

7)çaj të ftohtë 1.20

8) Qumësht i freskët, ose të gjatë në paketat e 1000 ml 1,50 euro

9) lëng frutash  250 ml  1 euro

Vendet ku do të shërbehet për refugjatët janë:

 

  1. a) Fastfood
  2. b) Vend që shërbehen pijet e ndryshme
  3. c) Kafe
  4. d) Fast Food
  5. e) Mini-treg
  6. g) Kioska

Normat maksimale të shpërndarjes janë në këmbë dhe jo ulur për  klientët.

 

Vendet e lartpërmendura do të tregojnë  çmimet me shkronja të mëdha në greqisht dhe anglisht si më poshtë:

Shkelësit dënohen me gjobë administrative prej 500 eurosh për tejkalimin të  çmimeve dhe 500 euro për shkak të mungesës të produketeve ushqimorë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

test