BREAKING NEWS
Home » BOTA » 5 euro edhe në formë metalike (Foto)

5 euro edhe në formë metalike (Foto)

Gjermania do të hedhë në qarkullim  monedhën 5 euro, në formë metalike.

Gjatë prezantimit të kësaj monedhe, ministria gjermane e Financave ka thënë se është tërësisht e re dhe do të ketë një kombinim i komponentëve metalike dhe plastike, transmeton “lajmi.net”.

‘Deutsche Bundesbank’, tha se monedha do të jetë e vlefshme për të bërë të gjitha pagesat në Gjermani.

Sipas ministrisë së Financave, kjo monedhë nuk do të mund të falsifikohet në asnjë mënyrë.

Njëra anë e projektuar nga Stefan Klein, përmban të gjitha kontinentet brenda rrethit blu në formë plastike, ndërsa ana tjetër metalike e projektuar nga Alina Hoyer, ka një shqiponjë që është simboli zyrtar i vendit dhe është i rrethuar me 12 yje evropiane.

AmUQLVtl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

test